Det i liten skrift

— De kleine lettertjes

Garantie en productinformatie

Hier vind je informatie over wat je als klant moet weten: Hoe een keuken van massief hout verandert met de tijd, wat je van je keuken kunt verwachten en hoe onze 5-jaarsgarantie werkt.

Een Shaker-keuken is niet voor iedereen ideaal

Massief hout is een prachtig natuurlijk materiaal! Het bevat geen gevaarlijke chemische stoffen en wordt met de tijd steeds mooier. Sporen van slijtage kunnen gemakkelijk gerepareerd worden.

Als je een keuken van massief hout kiest, moet je je ervan bewust zijn dat het om een levend materiaal gaat, in tegenstelling tot bijvoorbeeld spaanplaat en melamine. Er zit wat beweging in het hout, afhankelijk van het seizoen. Dus als je een keuken wilt die heel nauwkeurig is, dan is een massief houten keuken misschien niets voor jou.

Een massief houten keuken is simpelweg niet voor iedereen ideaal. Zo’n keuken heeft zorg en aandacht nodig! Als je dat geeft, zul je beloond worden met een keuken die lang meegaat en die mooi oud wordt.

5 jaar garantie

Onze keukens zijn ontwikkeld en worden gemaakt door Rikard Jakobsson. Zijn bedrijf Möllans Verkstäder maakt sinds de beginjaren van deze eeuw keukens. Natuurlijk is de basistechniek die we gebruiken al veel ouder. Over het algemeen gebruiken we de techniek die meubelmakers, onder wie de Shakers, al honderden jaren toepassen. Het is dus een bewezen methode.

Grenen hout dat net is bewerkt, kan snel beschadigd raken als je ertegen stoot. Het hout is erg zacht maar wordt met de jaren harder. Kleine plekjes en krasjes van minder dan 10 mm zijn geen reden voor een klacht. Je krijgt een blikje verf bij je keuken, zodat je zelf kleine plekjes kunt bijwerken.

Het hout reageert op externe omstandigheden, zoals vochtige of droge lucht. Probeer dus om de luchtvochtigheid in de ruimte gelijkmatig te houden. Als je huis net gebouwd is, of als er een grote verbouwing is geweest, moet de luchtvochtigheid eerst op peil komen voordat de keuken kan worden geplaatst. Zet de kastdeuren niet buiten, of in een ruimte waar bijvoorbeeld beton aan het drogen is.

Als er iets met de keuken gebeurt, ondanks het feit dat de klant dit advies heeft opgevolgd en niet op een andere manier nalatig is geweest, dan garandeert Skandinavian Shaker Kitchen's gedurende de garantieperiode van vijf jaar dat de keuken volledig hersteld wordt.

Productspecificaties

De wanden zijn gemaakt van massief grenen dat bijna geheel zonder noesten is. De grenen planken zijn bevestigd op dragers. De wanden zijn aan de buitenkant beschilderd – alle zichtbare oppervlakken zijn beschilderd, niet-zichtbare oppervlakken zijn niet geschilderd – en zijn aan de binnenkant behandeld met lijnzaadolie.

Onze keukens worden met de hand met lijnolieverf beschilderd. Deze verf hardt langzaam uit, het duurt een paar maanden voordat het gewenste resultaat is bereikt. In de tussentijd kan het oppervlak bij een bepaalde lichtval enigszins ongelijk lijken.

De deuren en voorkant van de laden zijn gemaakt van massief grenen zonder noesten, de panelen zijn gemaakt van grenen multiplex. Deze zijn geheel beschilderd.

De laden zijn gemaakt van massief grenen en zijn bevestigd op geheel uittrekbare rails (Blum Movento). Ze sluiten zacht en geruisloos.

Droom je van een nieuwe keuken?

Lees hier hoe je een keuken kunt bestellen. Of neem contact met ons op voor meer info.

Maak een afspraak

Showroom in
Malmö, Zweden

Fersens väg 14
211 42 Malmö, Sweden

Maak hier een afspraak

Showroom in
Strängnäs, Zweden

Bezoek onze showroom bij onze agent Eldstad in Strängnäs.
E-mail naar Pernilla om een afspraak te maken

pernilla@baltatzis.se