Onze keukens

— Onze keukens

Design

Het design van onze keukens is geïnspireerd op twee bronnen: de esthetiek van de Shakers, die een paar honderd jaar geleden ontstond, en de Scandinavische designtraditie.

Verzonken deuren

De verzonken deuren en laden zijn misschien wel het meest kenmerkende onderdeel van een Shaker-keuken: ze lopen precies gelijk met de wanden. Dat betekent dat er ruimte is tussen de deuren, wat een klassiek, mooi beeld oplevert.

Onze Shaker-keukens zijn ontworpen in de echte Shaker-stijl. Ze worden dus gekenmerkt door het ontbreken van tierelantijnen en zijn stijlvol en subtiel.

Shaker-deur

Een typische Shaker-deur bestaat uit vijf delen: vier lijsten en een middenpaneel.

Deze delen zijn niet bewerkt, de randen zijn helemaal recht. Dit is de stijl waarin de Shakers sinds ca. 1850 hun kastdeuren maakten.

Onze deuren zijn gemaakt van massief grenen hout zonder noesten, met een paneel van grenen multiplex.

Open planken en klassieke scharnieren

Een echte Shaker-keuken heeft vaak open planken; dat geeft een meer ruimtelijk beeld. Deze planken worden gebruikt als aanvulling op of als vervanging van hoge wandkasten.

Een ander belangrijk detail in onze keukens zijn de scharnieren. Deze hebben een klassiek Zweeds model: onbehandeld staal met een kegelvormige knop, in dezelfde kleur geverfd als het hout.

Kleuren

Onze keukens worden in de timmerwerkplaats met de hand beschilderd. We gebruiken daar alleen lijnolieverf voor, gemaakt door Selder & Co.

We hebben zes basiskleuren gekozen die allemaal in de Shaker-traditie passen. Voor een kleine extra vergoeding kun je ook je eigen kleur uit de NCS-reeks kiezen.

Onze basiskleuren zijn:

Functionaliteit en materiaal

Design is één ding, maar een keuken moet ook werkbaar zijn. Een goede functionaliteit komt op de eerste plaats. Daarom hebben onze keukens deze componenten:

Functionele laden

Onze laden zijn gemonteerd op rails van Blum, wereldleider op dit gebied. Je kunt de laden helemaal uittrekken en ze gaan geruisloos weer dicht.

Uiteraard kun je kiezen voor binnenladen achter kastdeuren, zodat je overal gemakkelijk bij kunt. En onze hoekkasten hebben uittrekbare planken.

Je kunt ook bestekbakken bij onze laden bestellen.

Lijnolieverf

Onze lijnolieverf is beschikbaar in semi-mat of semi-glans. De verf in semi-glans is iets gemakkelijker schoon te houden.

Lijnolieverf is gevoelig voor stoffen die alkali bevatten. Gebruik daarom geen schoonmaakproducten met een pH-waarde die hoger is dan 7. Stoffen met zuren kunnen wel, maar alkaline houdende middelen lossen de lijnolieverf op.

Als het hout pas geschilderd is, heeft de verf relatief veel glans. Het oppervlak wordt echter matter in de eerste maanden dat je de keuken gebruikt.

Grenen hout zonder noesten

Al onze keukens zijn helemaal gemaakt van echt hout. We gebruiken nooit spaanplaat.

De wanden zijn gemaakt van massief grenen, zo veel mogelijk vrij van noesten. De eveneens massief grenen planken zijn bevestigd op dragers. De buitenkant van de wanden is beschilderd, de binnenkant is behandeld met lijnolie.

Modulair systeem, op maat gemaakt

Onze keukens zijn gebaseerd op een modulair systeem met veel variatiemogelijkheden. Als je toch niet kunt vinden wat je zoekt en als er speciale aanpassingen nodig zijn, regelen we dat. Geen probleem.

Accessoires?

Als je een keuken van Scandinavian Shaker Kitchen's koopt, kun je daar ook werkbladen, deurknoppen, handgrepen, etc. bij bestellen.

Wij maken onze eigen houten werkbladen. Voor werkbladen van steen werken we samen met House of Design.

Voor onze andere accessoires werken we samen met kwaliteitsmerken zoals Beslag Design, Franke, Decosteel en veel anderen.

Producten met een hoge kwaliteit

Onze keukens zijn op verschillende manieren geïnspireerd door de Shaker-beweging.

Wij zijn geïnspireerd door de filosofie van eerlijkheid, functionaliteit en eenvoud. Deze kernbegrippen verklaren waarom wij onze keukens met de hand, van massief hout en niet van spaanplaat maken.

Net als de Shakers willen we producten maken die zich onderscheiden door vakmanschap van topkwaliteit, in combinatie met een goede functionaliteit.

Onze keukens worden gemaakt door twee kleine timmerwerkplaatsen, familiebedrijven in Litouwen. We hebben ze zorgvuldig uitgekozen, deels vanwege hun vakmanschap en deels vanwege het feit dat ze het belang van details begrijpen. Dat is allebei heel belangrijk, we willen immers dat onze Shaker-keukens aan onze eigen hoge eisen beantwoorden.

Levering

Wij zorgen ook voor de levering van je keuken. Houd er rekening mee dat er transportkosten worden berekend, variërend tussen €600-€1200, afhankelijk van de grootte van je keuken.

Als je ook werkbladen koopt, worden die samen met de keuken geleverd. Andere accessoires – apparatuur, mengkranen etc. – worden apart geleverd.

Garantie

Voor al onze keukens geldt een garantie van 5 jaar. Lees hier meer.

Ontwerp jouw keuken in ons 3D-programma

Ontwerp jouw keuken eenvoudig en bereken een geschatte prijs door ons 3D-programma te gebruiken.

Let op! Dit werkt enkel op desktops, niet op tablets/smartphones!

Of lees meer over het bestelproces

"Het voelt geweldig om eindelijk weer mensen uit te nodigen om te komen eten"

"Dit is onze nieuwe keuken. En ja, ik ben er helemaal gek op."

- Instagram profiel Pär Ottosson vertelt over zijn Shaker keuken.

Wat is een Shaker-keuken?

Lees meer over de Shaker-stijl.

Maak een afspraak

Showroom in
Malmö, Zweden

Fersens väg 14
211 42 Malmö, Sweden

Maak hier een afspraak

Showroom in
Strängnäs, Zweden

Bezoek onze showroom bij onze agent Eldstad in Strängnäs.
E-mail naar Pernilla om een afspraak te maken

pernilla@baltatzis.se